Autor: 021, Novosti

Novi Sad
09.08.2016.
08:10 > 08:44
Na vrata zaštitnika osiguranika u zdravstvenim ustanovama pacijenti mahom kucaju kad ne mogu da ostvare svoja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.
  • Dusica

    16.11.2017 02:00
    Niko tebe ne tera da zavrsis medicinu, toliko raznih zanimanja i bolje placenih ima, tako da NE SERI!!! Nema prava niko nadrndano da se ponasa!!!
  • Sve pohvale

    12.08.2016 00:35
    za Hematolosko odelenje na KCV i doktorku Danijelu Agic i njene koleginice. Ljudi tamo rade u uzasnim uslovima i preoptereceni su ali rade svoj posao dobro i odgovorno.
  • Zli021

    10.08.2016 09:03
    Niko ne spominje
    I niko se nije setio da razmisli za koliko novaca mesecno radi taj lekar opste prakse koji je samo studirao 10 godina da bi postao lekar. A da ne pricamo o specijalistama koji imaju jos i specijalizaciju i rade za bednih 60000-70000 din. A medicinske sestre imaju platu nesto preko 30000 dinara. I hocete sa jos budu ljubazni za te pare i da trpe svakakve smrdljive i neokupane spodobe. Ha-ha. Dok u nekim drzavnim firmama sa radnici sa srednjom skolom dobijaju 60-70000 dinara za sedenje u kancelarariji. Dajte ljudima plate i videcete kako sve moze i ljubaznost i organizovanost. Sve bi to doslo na svoje.
  • Novosadjanin

    09.08.2016 19:15
    Ukinuti obavezno zdravstveno osiguranje koje je 12,5 % na neto platu.
    Ja od tih uplata nemam ništa sve plaćam privatno!
    Neka uplaćuje ko hoće i ko može da realizuje svoje pravo na lečenje o trošku države.
  • Novosadjanin

    09.08.2016 18:25
    Ne treba mi zgrada Televizije!
    Izgradite Gradsku bolnicu!
    Molim sve Novosadjane da me podrže.
  • gradska bolnica

    09.08.2016 15:10
    Da li je neophodno da podsetim da Novi Sad nema bolnicu? Gradovi u Srbiji po 3 i 4 puta manji od Novog Sada imaju svoju bolnicu. Beograd koji je oko 3 puta veci od Novog Sada ih ima cini mi se 6. Novi Sad 0. NULA. Klinicki centar je tercijarna ustanova na nivou pokajine gde svi iz gradskih bolnica Vojvodine salju svoje pacijente, kad ne mogu da rese slucaj (a cesce kad ih prosto mrzi). I svi oni imaju cak i prednost u odnosu na gradjane Novog Sada, jer nekako je tako sistem i zamisljen. A gde vam je gradska bolnica? E pa to pitanje treba da uputite nekom drugom, umesto konkretnom lekaru koji obavlja 2 posla umesto jednog.
  • E Miroviću

    09.08.2016 14:21
    samo
    E Miroviću, ne radi ti CT na Poliklinici Novi Sad već 2 nedelje!
    Čisto da te obavestim premijeru, možda sutra proradi, proveri.
  • Zivan

    09.08.2016 14:16
    Doci do zdravstvene usluge specijaliste je naroccito tessko i dugotrajno u Novom Sadu. Nemamo gradsku bolnicu, pa se svi pacijenti cija priroda oboljenja je takva da nadmassuje mogucnosti Doma zdravlja upucuju u neki od instituta Klinicckog centra Vojvodine...
  • Milica

    09.08.2016 13:47
    Reformisati zdravstvo
    U zdravstvu mnogo toga ne valja. Nije sve u novcu. Treba reformisati zdravstveni sistem i promeniti svest zdravstvenih radnika. Ali, bojim se da od toga neće biti ništa, pošto nam je ministar zdravlja ostao isti.
  • LOL

    09.08.2016 13:28
    P.s zaboravila sam i onu finu varijantu zakazivanja specijalistickih pregleda kada lekar sam posalje uput i kaze ne treba vi da zovete vec ce vas zvati call centar. Od prilike kada? Ne zna se! Po pravilu se ceka od 1 do 6 mes i od koga treba da trazite potvrdu kada vas ne nazovu ni nakon 30 dana kad ne znate ni kojoj ustanovi je poslato jer vas o tome obavesti call centar. Svake godine ista prica za UZ grudi s tim da ove godine verovatno ni necu uspeti da odradim redovnu kontrolu jer ako mi tek sad posalje uput uz ocekujem realno posle nove godine! I kome da se zalim upravi vodovoda kanalizacije?
  • mala iz ćoška

    09.08.2016 11:49
    neće biti ...
    @auuuu ... ovde nije pitanje sređivanja enterijera niti broja zaposlenih - ovde je pitanje da pacijentu izdaju potvrdu da ne mogu da ga prime , upravo zbog tog smanjenog broja zaposlenih, da bi pacijenti mogli da ostvare svoje pravo na lečenje.
    A oni da bi opravdali svoje postojanje u Domovima zdravlja ne daju potvrdu, već se ponašaju kao da im ćaća to ostavio - jer im se tako može!
    Ja lično čekam od marta na jedan specijalistički pregled - i još nisam pozvana ( a i neću kako stvari stoje).Najveća tragedija je što Dom zdravlja na Limanu nije upoznat sa procedurama rada, pa šetaju pacijente do KCV i nazad, da bi im pacijenti donosili info o procedurama i novinama koje su aktuelne u radu njihovog objekta!!
    A zaštitnik pacijentovih prava je posebna priča - kada sam pozvala zaštitnika pacijentovih prava - odgovor je bio " Znate, nemaju dovoljno para u bidžetu?!?! "
    Sve bi ja to na ulicu, zaposlila ko hoće da radi - pa da vidimo onda.
    Nego, oni su zaštićeniji od belih medveda, a ti narode moj ako preživiš - možda ćeš imati priliku i da pričaš.
  • Najoštrije

    09.08.2016 11:32
    Oni sada sprovode tihi neproglašeni štrajk. Najviše trpe deca.
    Čekate na pregled specijaliste 4 meseca, on vas primi i obavi pola pregleda, a za drugu polovinu vam kaže da ponovo zalažete u Zmaj Ognjena Vuka.
    Otpustiti sve zdravtsvene radnike i raspisati konkurse za prijem.
    Formirati posebnu komisiju za procenu ko zaista želi da radi i kome zaista treba posao.
    Kako po vojnim ustanovama nema tolikog bezobrazluka?
  • Бабић

    09.08.2016 10:37
    РВИ
    Није баш све тако црно...Што се тиче мене,ја само могу похвалити своју докторицу Владимирку Мишић,која ради на Новом насељу..Услужна,професинална,културна,љубазна...
  • Mile

    09.08.2016 10:35
    Zdravstvo je u katastrofalnoj situaciji kao i gotovo sve oblasti života u Srbiji. Kod ovolike organizovane destrukcije neverovatno je da je išta od zdravstva u zemlji ostalo. Zdravstvo sada egzistira na entuzijazmu pojedinaca koji rade u zdravstvu i inerciji iz prethodnog perioda. Al dokle će, ne zna se.
  • Nindza Kornjacleone

    09.08.2016 10:18
    Ko da ovakve stvari slusam/citam od kada znam za sebe. Dan mrmota.
  • futog

    09.08.2016 09:56
    wwe
    Traze pare
  • auuuu

    09.08.2016 09:52
    uaaa
    a ja ne razumem kako neko moze da se zali na ovo sto je ostalo od zdravstva kada znamo koliko ih je dobilo knjizicu u ruke a koliko drzava ulaze u aparate i opremu....pa od tita niko bolnice nije ni krecio....treba se zaliti na drzavu i ministra ali sami smo ih birali pa eto nam
  • :)

    09.08.2016 09:33
    @Mimimi
    Gresis. Ne trazi on od lekara pomoc. On od lekara trazi da ispuni svoju obavezu za koju ga ovaj placa.
    Ako lekar ne izvrsava tu svoju obavezu u skladu sa zakonom, normalno je da ce da ga tuzi.
  • LOL

    09.08.2016 09:23
    Nije tacno da se u klinickom centru Vojvodine mogu zakazati pregledi preko telofona. Ako i postoji neki specijalista za koga se zakazuje preko call centra to je retkost. Uglavnom preko call centra mozete samo saznati kog dana treba doci da se zakaze za koji mesec i nista vise a tada vam ne gine stojanje u redu ponekad samo sat vremena a ponekad i vise. Sto se tice limana opsta prasa moze da se zakaze preko call centra ili odlaskom kod sestre. Za specijaliste se praktikuje da vas pozivom na call obaveste kog dana u kom periodu da zovete da bi pokusali da zakazete pa se cesto desava da kad najzad dobijete operatra kojji je vecito zauzet(vreme cekanja manje od 2 min a vi 15/20 min na telefonu)dobijete odgovor na zalost sve je popunjeno pokusajte ponovo tad i tad. Tako sam i ja prosla sa redovnom kontrolom za ginekologa koju ne zele da zakazu direktnim odlaskom kod sestre pocela sam da zovem u februaru mesecu i nisam uspela da dobijem termin sve do maja kada sam dobila termin za jul.
  • daca

    09.08.2016 09:22
    zdravstvo je katastrofalno
    Koliko nam je zdravstvo u katastrofalnom stanju ovo je izuzetno mali broj prijava. Bojim se da pacijetni uopšte ne znaju kome i zbog čega mogu da se žale. inače bi žalbi bilo na stotine hiljada. Teško onom ko MORA kod njih!!!
  • neko

    09.08.2016 09:21
    Ja bih se pozalio na zivot u ovoj drzavi.
  • Mimimi

    09.08.2016 09:12
    Ne razumem kako moze neko da tuzi lekara, a pole sa osmehom trazi njegovu pomoc?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna